Wind verstoort testsessie Paul-Ricard

[photo1]De Formule 1 teams van Williams, Ferrari, Sauber, en Toyota begonnen vandaag met het testen van de bolides. Williams, Sauber, en Toyota kwamen op het supermoderne circuit van Paul-Ricard in actie. Ferrari testte op de thuisbaan Fiorano en op het circuit van Monza.

Op Paul-Ricard, de baan die eigendom is van Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone, zette Williams piloot Marc Gene de snelste tijd op de klokken. De teams op Paul-Ricard testten ter voorbereiding op de Grand-Prix van Monaco, Paul-Ricard heeft namelijk wel iets weg van het Monegaskische stratencircuit.

Op Paul-Ricard waaide het echter zeer hard, hierdoor was het voor de teams moeilijk om te testen. Testen op Paul-Ricard was vandaag vrijwel nutteloos. Het is de bedoeling dat Jaguar en McLaren morgen ook op Paul-Ricard testen.

Rubens Barrichello kwam op het testcircuit van Ferrari, Fiorano, in actie. De Braziliaan reed in de Ferrari F2003-GA en testte in opdracht van Bridgestone, morgen test Barrichello opnieuw. Daarna vertrekken Schumacher en Barrichello naar Mugello waar men opnieuw zal testen. Testcoureur Felipe Massa kwam vandaag op het circuit van Monza in actie, Massa reed in de oude Ferrari F2002. Ook Massa zal morgen nog testen.

Test tijden Paul-Ricard
1. M. Gene Williams 1.13.650
2. H. Frentzen Sauber 1.14.632
3. C. da Matta Toyota 1.15.915
4. R. Zonta Toyota 1.16.445

Test tijden Fiorano
1. R. Barrichello Ferrari 0.57.413

Test tijden Monza
1. F. Massa Ferrari (tijd niet bekend gemaakt)

Loading