Winst voor Toro Rosso, miljoenenverlies voor Williams

[photo1]Voor het eerst in jaren zal Scuderia Toro Rosso het einde van het jaar in de groene cijfers afsluiten. De Britse krant Standard heeft papieren waaruit blijkt dat het team een winst zal maken van 720.000 Dollar.

De winst is vooral te danken aan het prijzengeld dat binnenkomt door de winst van Sebastian Vettel op het circuit van Monza. Uit de papieren blijkt overigens ook dat Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz de afgelopen jaren voor bijna 50 miljoen Dollar in het team heeft geïnvesteerd. Mateschitz is samen met teambaas Gerhard Berger eigenaar van het team. Mateschitz heeft zijn belang van 50% al enige tijd te koop staan.

Bij het team van Williams gaat het minder. Uit recente papieren blijkt dat de Britse team in 2006 en 2007 seizoen een verlies heeft gemaakt van 88 miljoen Dollar. Uit de papieren blijkt ook dat het team meer geld heeft geleend van banken.

Woordvoerders van Williams laten weten dat de leningen zijn onderbouwd door een sterk businessplan. Volgens het team zijn er voldoende middelen om de komende jaren competitief te kunnen presteren. Daarbij wordt ook opgetekend dat in 2005 nog een winst werd geboekt van 60 miljoen Dollar.

Het Williams team begon dit seizoen sterk, langzaam maar zeker is het team terug gezakt. In Singapore had het team een goed weekend, toch staat het team slechts op de 8e plek in het constructeurskampioenschap. Tussen 1979 en 2004 won Williams 113 Grand-Prix.

Loading