Woensdag belangrijke dag voor Formule 1

[photo1]Aanstaande woensdag zal een cruciale dag worden voor de toekomst van de Formule 1. Michelin en de zeven teams die deze banden gebruiken zullen zich dan voor World Motor Sport Council in Parijs moeten verantwoorden.

Wat de teams en Michelin kunnen verwachten is nog een groot vraagteken.De verwachting is dat Michelin zal worden gestraft, of de teams ook een straf krijgen is onzeker. Volgens geruchten zou Michelin vanaf 2006 uit de Formule 1 verbannen worden.

“Mocht de FIA de zeven teams straffen denk je dat wij dan ook gaan racen?”, aldus Minardi teambaas Paul Stoddart. “Ik denk dat de FIA dan een groot probleem heeft omdat de teams niet meer willen racen.”

Ondertussen heeft ook wereldkampioen Michael Schumacher laten weten dat hij vind dat de Michelin teams al genoeg gestraft zijn, zij hebben namelijk tijdens de Grand-Prix van Amerika ook al geen punten kunnen scoren.

De kans bestaat ook dat de FIA een voorwaardelijke straf zal uitdelen, dit zou voor B.A.R een probleem zijn. B.A.R heeft namelijk nog een voorwaardelijke straf staan nadat het voor één race werd geschorst wegens het overtreden van het technische reglement. Een voorwaardelijke straf zou betekenen dat B.A.R Honda de rest van dit seizoen niet meer in actie zou mogen komen.

Het is afwachten tot woensdag, echter nu al is duidelijk dat de gevolgen niet te overzien zijn als er zware straffen worden uitgedeeld.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading