Wordt Button dit weekend wereldkampioen?

De grote vraag dit weekend in Brazilië is of Jenson Button dit weekend de wereldtitel kan veilig stellen. De 78-jarige Bernie Ecclestone hoopt op een finale in de laatste race in Abu Dhabi.

“Ik hoop op een mooie finale in Abu Dhabi”, aldus Ecclestone. “Maar ik begrijp het wel als Button niet kan wachten en hier al wil toe slaan. Hij verdiend het, als we de nieuwe Formule 1 – puntentelling hadden toegepast (met een gouden medaille per overwinning red.) dan was hij nu allang wereldkampioen.”

Mocht Button dit weekend geen wereldkampioen worden dan zal het voor hem niet heel moeilijk worden om deze in Abu Dhabi alsnog te behalen. Mocht de Engelsman op Interlagos niet scoren en Rubens Barrichello winnen dan reist Button nog altijd met 4 WK-punten voorsprong naar het Midden-Oosten.

Sebastian Vettel heeft 2 WK-punten meer achterstand op Button wat zijn missie nog zwaarder maakt. De Red Bull coureur kreeg van Michael Schumacher de tip om er toch vol voor te gaan: “It is not over untill it’s over.”

Volgens de sportief directeur van Mercedes, Norbert Haug, is Vettel de man die in de beste vorm steekt op dit moment. De dominante overwinning van de 22-jarige Duitser in Japan van vorige week maakte veel indruk.

Volgens Niki Lauda echter kan Button de titel niet meer ontgaan mits hij zijn hersenen gebruikt, Lewis Hamilton voegde eraan toe dat dit moeilijker is dan het lijkt: “Ik had vorig jaar hier op Interlagos de meeste intense minuten uit mijn leven, ik moest presteren terwijl 98% van het publiek tegen me was.”

Button kan hetzelfde verwachten, Rubens Barrichello rijdt op Interlagos zijn thuisrace. Overigens spreken de statistieken niet in het voordeel van Barrichello, alle grote Braziliaanse coureurs hebben altijd problemen gehad om goed te scoren in hun thuisrace.

(pg)

Loading