Zijn dagen van Nick Heidfeld bij BMW Sauber geteld?

[photo1]Nog maar enkele seizoen terug was Nick Heidfeld de ideale coureurs voor BMW Sauber, zo liet teambaas Mario Theissen te pas en te onpas weten. BMW Sauber had hier ook al reden toe, Heidfeld was jarenlang de beste presterende coureur van Zwitsers/ Duitse team.

Vanaf dit seizoen is Heidfeld echter niet langer de beste coureur bij BMW Sauber. Vorig jaar leek Kubica al wat sterker maar dit jaar is het heel duidelijk, Robert Kubica is sneller dan Heidfeld. Mario Theissen is dit ook ontvallen en deed afgelopen weekend de volgende uitspraken in het blad Autosport:
“Heidfeld heeft ons ook nog niet helemaal niet overtuigd dit seizoen. Heidfeld heeft vooral in de kwalificaties problemen. In Valencia reed hij in Q2 een perfecte ronde hopelijk geeft hem dat vertrouwen.”

Theissen kan niet ontkennen dat de kwalificatieproblemen mee spelen voor de coureurskeuze voor volgend jaar.
“Dit moet wel een rol spelen, als je vanaf P10 begint heb je toch minder kans op een goed resultaat in de race.”

De boodschap voor Heidfeld is duidelijk, hij moet beter gaan presteren in de kwalificatie. Als vervanger van Heidfeld wordt Fernando Alonso genoemd.

Robert Kubica is vrijwel zeker van stoeltje en zou volgens velen zijn contract inmiddels hebben verlengd. Waarschijnlijk zal BMW Sauber haar coureur pas bekendmaken als beide coureurs zijn vast gelegd. Gezien de onzekere situatie van Nick Heidfeld zou dat nog wel even kunnen duren.

Loading