Zlobin en Bobbi testen voor KL Minardi Asiatech

[photo1]De Rus Sergey Zlobin en Italiaan Matteo Bobbi testten vandaag voor KL Minardi Asiatech. Beide coureurs reden in de Minardi PS01 van vorig jaar.

Zlobin reed voor het eerst in zijn leven in een Formule 1 bolide. Zlobin kreeg deze kans van KL Minardi Asiatech om eens aan de Formule 1 te proeven. Zlobin rijdt momenteel Europees Formule 3000. Testcoureur Matteo Bobbi werkte aan overigens de aërodynamica. Bobbi reed 25 ronden terwijl Zlobin er 55 reed.

“Ik maakte me zorgen voor de test” aldus Sergey Zlobin. “De Minardi PS01 lijkt totaal niet op een Formule 3000 bolide waar ik normaal in rijdt. De remmen zijn veel sterker, de bolide stuurt scherper in, en de motor heeft veel meer vermogen, toch ging het allemaal erg goed. Ik ben blij met het resultaat en wil het team graag bedanken voor hun hulp. Ik kijk uit naar de volgende testsessie op Mugello, later deze maand.”

“Elke keer als ik Formule 1 rijdt dan is dat fantastisch” aldus Matteo Bobbi. “Het enige probleem is de grip, het nieuwe asfalt is nauwelijks gebruikt (Fiorano is voorzien van nieuw asfalt) er ligt dus nauwelijks rubber op de baan. Ik heb afgelopen weekend mijn vierde Formule Nissan race gewonnen, het is was een leuk cadeautje van het team om hier te testen. Ik kijk alweer uit naar Mugello.”

Gaincarlo Minardi
“Een goed begin voor Zlobin. Hij reed uitstekend voor zijn debuut, hij kan nog niet het maximale uit de bolide halen omdat er nieuw asfalt op de baan lag. Op 18 september zullen we op het circuit van Mugello opnieuw met hem testen, Bobbi heeft goed gereden en goede feedback gegeven aan de engineers.”

Opvallend detail wat F1News.nl spotte, Minardi reed niet met Asiatech. Er zat een European V10 motor in de bolide, een doorontwikkelde Ford motor uit 1997.

Loading