200 Grand-Prix voor Fisichella

Na Rubens Barrichello en David Coulthard zal Giancarlo Fisichella in Monaco de derde actieve Formule 1 coureur worden die in 200 Grand-Prix is gestart.

Fisichella startte in 1996 bij Minardi, vervolgens reed de Italiaan voor Jordan, Benetton, weer Jordan, Sauber, Renault, en uiteindelijk Force India F1. In 13 jaar Formule 1 wist Fisichella tot op heden 3 Grand-Prix te winnen.

Op dit moment verkeert Fisichella bij Force India F1 niet een positie om Grand-Prix te winnen, de ervaren Italiaan mag tegenwoordig al blij zijn als hij niet vanaf laatste startrij hoeft te starten. Toch heeft Fisichella zijn plezier in het racen niet verloren:
“Ik heb nog steeds veel plezier in de Formule 1, ik ben nog altijd optimaal gemotiveerd. Anders zou ik nu ook niet meer actief zijn. Het enige nadeel van de sport is dat je zoveel tijd kwijt bent met het constante rond reizen van de wereld.”

Fisichella zal in Monaco een aparte helm dragen, daarnaast zal er ook een feest worden georganiseerd ter gelegenheid van zijn jubileum.

Loading