Piquet junior moet gaan presteren

Veel indruk heeft Nelson Piquet junior nog niet gemaakt in de Formule 1. De Braziliaan die dit seizoen zijn debuut maakt bij Renault heeft het moeilijk en kan het tempo van teamgenoot Alonso tot op heden niet bijbenen.

“Hij moet beginnen om meer goede momenten te gaan krijgen dan slechte”, aldus Steve Nielsen sportief-directeur van Renault F1. “Formule 1 is hard en kent geen geduld, als je niet presteert sta je zo weer buiten.”

Piquet die niet door Q1 kwam in Turkije geeft toe dat hij moet verbeteren:
“Hopelijk gaan de komende races beter. Het team geeft me veel support dus ik heb niets om over te klagen. Hopelijk kan ik me race bij race gaan verbeteren en mij comfortabel gaan voelen met alles wat komt kijken bij Formule 1.”

Inmiddels zijn er in Frankrijk wat vage geruchten over een mogelijke shoot-out. Volgens het Franse blad AutoHebdo zou Renault een test overwegen met voormalig Super Aguri F1 coureur Takuma Sato en Renault testcoureur Romain Grosjean omdat het team erg ontevreden zou zijn over Nelson Piquet junior.

Vorig jaar startte debutant Heikki Kovalainen ook slecht bij Renault F1. De Fin kreeg forse kritiek van zijn team en stond ook meteen onder druk maar wist zijn prestaties snel te verbeteren. Uiteindelijk imponeerde Kovalainen in de tweede seizoenshelft en was hij sneller dan zijn ervaren teamgenoot Giancarlo Fisichella.

Loading