Minardi ziet hoop op podium verdwijnen

[photo1]Een combinatie van geluk, snelheid, weersomstandigheden en strategie zorgden ervoor dat de European Minardi Cosworth coureur kans maakten op een podium finish. Deze hoop verdween echter toen Justin Wilson en Jos Verstappen in bocht 3 van de baan spinde, Wilson in ronde 15, en Verstappen in ronde 31.

Jos Verstappen kende problemen met zijn bolide voor de start van de Grand Prix, daarom besloot het team de reserve bolide in te zetten voor Verstappen. De bolide werd vol getankt en afgesteld op regenachtige omstandigheden. De Nederlander moest wel uit de pitstraat starten. Verstappen was in de 6e positie toen hij van de baan spinde.

Wilson zat op één een stop strategie, Wilson reed 12e voordat hij van de baan spinde. Het slechte nieuws werd echter wat verzacht toen men hoorde dat testcoureur Matteo Bobbi de eerste ronde in het GT kampioenschap heeft gewonnen.

Jos Verstappen
“De condities op de baan waren vandaag extreem moeilijk, ik vind erg teleurgesteld omdat ik niet geëindigd ben. We krijgen niet veel kansen om punten te scoren, en dit was één van deze kansen. Toen Raikkonen me passeerde reed ik in bocht 3, ik reed in de spray en zag helemaal niets. Twee bochten daarna spinde ik, het is jammer voor mij, Paul, en het team. Maar zo is het leven, en dat zo is autosport”.

[photo2]”Ik ben teleurgesteld” aldus Justin Wilson. “Ik viel uit nadat ik spinde in het stromende water in bocht 3. Ik had last van aquaplaning en kon de bolide niet uit de muur houden. Jammer want we hadden goed kunnen finishen.”

Paul Stoddart – teambaas
“Dit was de eerste keer in de historie van Minardi dat we de kans hadden om een race te winnen. Veel mensen zullen lachen, maar alleen ons team zal de waarheid kennen. We hadden de strategie, maar niet het geluk.”

Loading