Politiek steekspel Jordan – Ferrari

[photo1]De Formule 1 teams van Jordan en Ferrari kunnen het de laatste tijd niet zo goed met elkaar vinden. Nadat McLaren en Minardi eerder met elkaar overhoop lagen, liggen nu ook Ferrari en Jordan met elkaar in de knoop.

Jordan heeft een rechtszaak aangespannen tegen Vodafone, sponsor van Ferrari. Vodafone zou Jordan vorig jaar een sponsorovereenkomst ter waarde van 230 miljoen Euro beloofd hebben, op het laatste moment kaapte Ferrari Vodafone echter voor de neus van Jordan weg. Jordan heeft nu een rechtszaak aangespannen, hij wil geld zien van Vodafone.

Ferrari is niet blij met deze rechtszaak, het team Italiaanse team zal het fonds om de kleinere teams te helpen niet ondersteunen als Jordan de rechtszaak doorzet. Jordan zet de rechtszaak door, hiermee is Ferrari absoluut niet blij. Jean Todt zal volgende week zelfs voor de rechtszaal verschijnen om te getuigen voor Vodafone.

Het zogenaamde “fighting fund” lijkt er dus niet te komen, Williams, McLaren, en Ferrari ondersteunen het plan niet meer. Alleen B.A.R en Renault hebben hun handtekening gezet om de kleine teams te helpen. Jordan, Jaguar, en Minardi behoren tot de kleinere teams, het rijke Toyota heeft nog geen recht om een handtekening te zetten omdat zij geen deel uitmaken van de huidige concorde overeenkomst.

De kans is overigens groot dat Jordan de rechtszaak verliest, de advocaten hebben namelijk grote fouten gemaakt tijdens de rechtszitting. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat Eddie Jordan ooit geld zal zien van Vodafone, overigens zal hem de rechtszaak dan geld kosten, hij zal dan de proceskosten van de verdediging moeten betalen.

Loading