Jordan Mercedes?

[photo1]Het begint er steeds meer op te lijken dat Jordan volgend seizoen met Mercedes motoren zal gaan rijden. Binnen zes weken zal Mercedes bekend maken welk team men naast McLaren van motoren zal voorzien.

Mercedes zal slechts aan één ander team motoren leveren dan McLaren, dit zullen dan klantenmotoren zijn. Deze Mercedes klantenversie kost 15 miljoen Euro, het betreft de specificatie van dit jaar. Jordan en Sauber zouden wel oren hebben naar de Duitse motor.

Voorlopig lijkt Jordan de beste papieren in handen te hebben, Sauber lijkt op het punt te staan haar motorendeal met Ferrari te verlengen. Jordan rijdt nu nog met Cosworth motoren, deze zijn stukken duurder dan de Mercedes krachtbron.

Mercedes wil wel een vinger in de pap krijgen bij het team dat met haar motoren rijdt. Zo wil de Duitse motorenfabrikant onder andere invloed hebben op de keuze van de coureurs, tevens wil men data van Jordan over bijvoorbeeld de banden gebruiken voor het team van McLaren.

De Mercedes motor zal overigens niet onder zijn eigen naam in de Jordan verschijnen, waarschijnlijk zal het team een naam van een sponsor aan de motor verbinden.