Perfecte ronde Raikkonen

[photo1]McLaren Mercedes coureur Kimi Raikkonen start morgen vanaf Pole-Position, de Fin zette een tijd van 1.31,523 op de klokken. David Coulthard start morgen vanaf de 9e plek, voor Raikkonen is het zijn eerste Pole-Postion. Een andere Fin, Mika Hakkinen, behaalde in 1997 ook zijn eerste Pole-Position uit zijn loopbaan op de Nurburgring.

“Het is als een droom en natuurlijk veel beter dan de kwalificatie in Canada”, zo verteld Kimi Raikkonen. “Het is fantastisch om mijn eerste Pole-Position te behalen tijdens de thuisrace van Mercedes. De auto is het hele weekend al snel en goed. De verschillen aan de kop zijn zeer klein, ze hebben me verteld dat de kwalificatie erg spannend was, ik had er geen idee van. Ik zat in de auto en keer niet naar de T.V. We wisten dat als alles goed zou gaan dat we Pole zouden kunnen rijden.”

David Coulthard
“De balans van de auto was niet zo goed als in de vrije trainingen. De onderkant van de bolide raakte het asfalt op sommige stukken en ik blokkeerde mijn wielen in bocht 1, dat kostte me tijd. We doen ons best in de race morgen, ik denk het op strategie en betrouwbaarheid neer komt.”

Ron Dennis – teambaas
“Een uitstekend resultaat van Kimi maar een teleurstellend resultaat van David. Deze goed resultaten geven ons de tijd om aan de McLaren MP4-18 te blijven werken.”

Norbert Haug – motor chef Mercedes
“Een perfecte ronde van Kimi Raikkonen, hiermee behaalde hij zijn 1e Pole-Position uit zijn loopbaan in deze fantastische kwalificatie. Dit is de derde keer dit jaar dat hij op de eerste rij staat, toen was hij er al heel dichtbij. Vandaag is hij 32 duizendste sneller… Ons team heeft goed gewerkt, we hebben een goede basis om morgen de race te winnen. David Coulthard kan ook nog steeds een mooie resultaat behalen.”