Fisichella naar Sauber

[photo1]Giancarlo Fisichella zal de komende twee jaar voor het Petronas Sauber team uitkomen. Teambaas Peter Sauber maakte dit vandaag officieel bekend.

Er waren al enige tijd geruchten omtrent Fisichella en Sauber. Fisichella is niet tevreden bij Jordan en bezocht enkele weken geleden de Sauber fabriek om een stoeltje te passen.

“Giancarlo Fisichella is één van de beste coureurs in de Formule 1”, aldus Peter Sauber. “We hebben al eerder met elkaar gesproken, ik ben blij dat hij nu eindelijk bij ons komt rijden. Fisichella is snel, en bovendien een vechter die niet snel opgeeft.”

“Ik ben halverwege augustus in Zwitserland geweest om de Sauber fabriek te bezoeken”, aldus Giancarlo Fisichella. “Ik heb de windtunnel bekeken, ik ben onder de indruk en heb een goed gevoel. Het team heeft veel potentieel en dat willen we de komende 2 jaar gaan benutten.”

Een van de huidige Sauber coureurs kan dus in ieder geval uitkijken naar een ander team. Nick Heidfeld en Heinz Harald Frentzen kijken overigens allebei uit naar een andere uitdaging. Frentzen zal waarschijnlijk DTM gaan rijden, Heidfeld praat nog met diverse andere teams.

Felippe Massa wordt al langere tijd met Sauber in verband gebracht, de verwachting is dat deze testcoureur van Ferrari de teamgenoot zal worden van Fisichella.

Loading