Olielekkage stopt race Doornbos

[photo1]Een olielekkage heeft verhinderd dat Robert Doornbos vandaag de Grand Prix van Brazilië heeft weten te eindigen. Doornbos, die tot dat moment een sterke wedstrijd reed, moest hierdoor vanaf de pitmuur toezien hoe Juan-Pablo Montoya de 71 ronden tellende race op de 4.309 kilometer lange Autodromo Jose Carlos Pace op zijn naam schreef en hoe Fernando Alonso wereldkampioen 2005 werd.

Wanneer om 14:00 uur lokale tijd de rode startlichten boven de grid in Interlagos uitspringen, schuift Robert Doornbos direct op naar de 15e positie wanneer Antonio Pizzonia, Mark Webber en David Coulthard met elkaar in aanraking komen. Op een overwegend droge baan is Doornbos in zijn eerste stint voornamelijk heldhaftig in gevecht met ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve. Wanneer de eerste coureurs hun pitstops maken, klimt Doornbos tijdelijk op naar een dertiende positie.

Nadat de 24-jarige debutant in ronde 24 zijn eerste pitstop gemaakt heeft, komt hij terug de baan op in 16e positie tussen de Jordans van Karthikeyan en Monteiro. Een olielekkage in de versnellingsbak dwingt Doornbos echter om in ronde 35 weer zijn team op te zoeken. Hoewel het team aanvankelijk het euvel probeert op te lossen, moet de Rotterdamse Minardi-coureur drie ronden later toch uit zijn bolide stappen.

Robert Doornbos: “Jammer dat ik de race vandaag niet heb kunnen uitrijden, want het ging eigenlijk best goed. Ik had mooie gevechten met Villeneuve en beide Jordans en ook fysiek gezien had ik alles onder controle. Formule 1 is echter een technische sport en uitvallen kan dus ook gebeuren. Ik kijk uit naar de laatste twee Grand Prix van dit jaar in Japan en China waar ik zeker weer zal proberen maximum te scoren!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading