Fernando Alonso jongste wereldkampioen ooit

[photo1]Fernando Alonso is vandaag met een leeftijd van 24 jaar de jongste Formule 1 wereldkampioen ooit geworden. Alonso neemt het record over van Emerson Fittipaldi die in 1972 als 25 jarige wereldkampioen werd.

Alonso maakte in 2001 zijn debuut bij Minardi. De toen 19-jarige stond toen al onder contract bij Renault’s Flavio Briatore. In de internationale Formule 3000 maakte de toen nog wat wilde Alonso een uitstekende indruk. Bij Minardi zet Alonso deze lijn door. Na één jaar Minardi laat Briatore Alonso in 2002 uitgebreid testen voor Renault. Alonso wilde liever blijven racen bij Minardi waar Paul Stoddart hem heel graag wilde houden.

Briatore wil Alonso echter voorzichtig bij Renault brengen, de teambaas van Renault denkt namelijk een toekomstige wereldkampioen in handen te hebben. Door een jaar lang ervaring op te doen is Alonso in 2003 klaar voor Renault.

In zijn eerste jaar wint Alonso op indrukwekkende wijze de Grand-Prix van Hongarije. De Spanjaard zet wereldkampioen Michael Schumacher op een ronde.

Kimi Raikkonen lijkt dit jaar de snellere auto te hebben maar presteert niet zo constant als Alonso Met zes overwinningen, vijf Pole-Positions, en slechts één uitvalbeurt pakt de Spanjaard de wereldtitel.

In Spanje zal het behalen van de wereldtitel groots gevierd worden. In Brazilië waren er meer Spaanse journalisten dan ooit tevoren. in de geboorteplaats van Alonso, Oviedo, zal de bevolking de wereldtitel tot in de kleine uurtjes vieren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading