Akkoord Formule 1 en GPMA op handen?

[photo1]Volgens Bernie Ecclestone is het slechts een kwestie van tijd voordat de Formule 1 en GPMA tot een akkoord komen, de Formule 1 tycoon denkt zelfs voor aanstaande zondag al een akkoord te hebben. De GPMA bestaat uit de autofabrikanten Mercedes, BMW, Honda, Renault, en Toyota. Deze fabrikanten dreigen een eigen kampioenschap op te richten als zij niet meer zeggenschap krijgen binnen de Formule 1 en als de inkomsten naar de teams toe niet stijgen.

“Het zou me verbazen als deze problemen niet opgelost zijn voor de Grand-Prix in Bahrein”, aldus Ecclestone in de Engelse krant Daily Telegraph. “We de sport goedkoper maken, dit kan zonder dit ten koste gaat van het hoge technische niveau. De Formule 1 blijft de koningsklasse van de autosport. We moeten alleen van het idee af dat het in de Formule 1 draait om het grootste budget, dit ruïneert de sport.”

Ecclestone zegt alle Formule 1 teams een nieuw voorstel te hebben gedaan waarin de inkomsten van de teams verdubbeld worden. Ferrari, Williams, Red-Bull, Squadra Toro Rosso, Midland F1, en Super Aguri zijn inmiddels tot een akkoord gekomen met Ecclestone. Mocht de GPMA ook tot een akkoord komen dan is de toekomst van de Formule 1 voor de komende jaren gewaarborgd.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading