Albers bekritiseerd Nederlandse pers

[photo1]Christijan Albers heeft voor de laatste DTM-race van dit seizoen in de krant De Telegraaf forse kritiek geuit op de Nederlandse pers. De Mercedes piloot is van mening dat hij, zijn manager, en zijn sponsor Trust te vaak negatief worden afgetekend in de Nederlandse pers.

“Al enige weken ben ik het zat dat een kleine groep persmensen probeert mijn sponsor – en indirect ook mijzelf – kapot te maken. Het is echt te triest voor woorden wat er af en toe over Trust geschreven wordt. In plaats van dat de mensen blij zijn dat er weer eens een sponsor opstaat, komen er enkel negatieve verhalen”, aldus Christijan Albers.

Afgelopen week lieten enkele media weten dat het gevolg van Albers tijdens de Grand-Prix van China flink tekeer is gegaan bij de Formule 1 renstal van Jordan. De sponsor van Albers en zijn manager zouden het niet eens zijn met enkele beslissingen die Eddie Jordan in het nadeel van Albers zou hebben genomen.

“Voor mij beginnen de jaren inmiddels ook te tellen. De rest van mijn leven kan ik altijd nog DTM rijden en daar is helemaal niks mis mee, maar ik wil ook graag Formule 1 rijden”, gaat hij verder. “En als ik in de F1 wil komen, heb ik sponsoring nodig om me in te kunnen kopen. Trust wil me daar bij helpen, als het zo doorgaat kan ik me echter goed voorstellen dat Michel Perridon er mee stopt.”

Vooral de wilde verhalen over het bezoek van Albers aan Sauber irriteren de coureur. Volgens diverse media zou Albers en zijn management zijn rondgeleid door een portier omdat Peter Sauber geen tijd kon vrijmaken.

“We waren anderhalf uur te vroeg en Peter Sauber had nog enkele andere afspraken staan. In goed overleg is toen besloten dat iemand anders ons rond zou leiden en dat we daarna bij hem konden komen. Zo ging het ook en daarna hebben we een langdurig onderhoud met de teambaas gehad. Toch viel overal te lezen dat we niet serieus ontvangen werden.”

De Nederlandse pers krijgt kritiek van Albers maar vooral Formule 1 commentator Olav Mol moet het ontgelden: “Het lijkt wel alsof zijn groepje bepaalt wie er wel of niet geaccepteerd wordt. Het kan toch niet zo zijn dat hun dat bepalen? Ik wil niet weten wat er gaat gebeuren als een ander nieuw talent ook niet goed ligt bij die mensen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl