Ecclestone komt Silverstone tegemoet

Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone komt de organisatie van de Britse Grand-Prix tegemoet. De kans dat er volgend jaar een Grand-Prix word verreden op het circuit van Silverstone lijkt daarmee groter te zijn geworden.

De organisatie van de Grand-Prix van Groot-Brittannië moet 9 miljoen Engelse ponden op tafel leggen om een plek op de Formule 1 kalender te bemachtigen. De organisatie komt echter 3 miljoen Engelse ponden tekort, Ecclestone is nu bereid dit bedrag te halveren. De Britse Grand-Prix moet nu voor 10 oktober 1,5 miljoen Engelse ponden op de bankrekening van de FIA hebben gestort.

Ecclestone wilgt hiermee overigens een verzoek in van Richard Caborn, de Britse minister van sport. De regio Northampton verdiend jaarlijks 30 miljoen Engelse ponden aan de Grand-Prix. Het probleem in Groot-Brittannië is echter dat de staat niet voor de kosten van de Grand-Prix wil opdraaien. De voorzitter van de Britse Grand-Prix, Formule 1 legende Jackie Stewart, kan dus op zoek naar 1,5 miljoen Engelse ponden.

Loading