Albers naar Rotterdam Racing 2005

[photo1]Zondag 7 augustus vindt er in het hart van Rotterdam een uniek spektakel plaats. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis wordt een stad afgezet voor de komst van race-auto’s en coureurs uit diverse raceklasses zoals Formule 1, Le Mans en de Dakar rally. Ook zijn er historische Formule 1-auto’s en Grand Prix-motoren.

Hoogtepunt van het programma zal uiteraard de demonstratie van Formule 1-coureur Christijan Albers zijn. Daaraan vooraf gaat een unieke parade en demonstratie van auto’s en coureurs uit de huidige en historische raceklasses, met onder andere Nicky Pastorelli.

Zo doet bijvoorbeeld Spyker mee met de Le Mans 2005 auto, evenals onze eigen Mister Le Mans Jan Lammers met zijn Dome. Bij de historische Grand Prix-motoren zullen verschillende grote namen hun opwachting maken, waaronder de oud-wereldkampioenen Kent Andersen uit Zweden en Henk van Kessel en Jan de Vries uit Nederland. Ook niemand minder dan Wil Hartog, alias De Witte Reus, zal oude tijden doen herleven op de Coolsingel!
Overige coureurs en voertuigen zullen in aanloop naar het evenement bekend worden gemaakt middels de website www.rotterdamracing.nl.

Het circuit-programma is grotendeels bekend. Een tipje van de sluier…
12.00 uur – Warming up met diverse race-klassiekers
13.00 uur – Historische Grand Prix-motoren
13.30 uur – Historische Formule 1-wagens
14.00 uur – Dakar rally trucks, auto’s en motoren
14.30 uur – Le Mans racewagens
15.00 uur – Formule 1 demonstratie door Christijan Albers

Het circuit zelf is gratis toegankelijk. Iedereen die zich wil verzekeren van eersterangs zitplaatsen kan vanaf heden via de website www.rotterdamracing.nl kaarten reserveren voor de tribunes (€ 60), de Paddock (€ 25) en het VIP-dorp (€ 178,50). Voor meer informatie:
www.rotterdamracing.nl

Loading