Albers test voor Minardi

[photo1]Christijan Albers heeft op het Italiaanse circuit Autodromo Santamonica (Misano) zijn eendaagse test voor het Formule 1 team van Minardi met succes afgerond. Nadat hij vijftien dagen geleden op hetzelfde circuit had gereden werkte de 25-jarige Formule 1 coureur intensief een vol trainingsprogramma met de aangepaste Minardi Cosworth PS04B af.

Hoewel deze test op het 3.488 kilometer lange circuit werd geteisterd werd door slechte baancondities, legde Christijan vandaag in totaal 57 ronden af in de 2004 versie. Gedurende deze test lag het accent op het testen van de nieuwe onderdelen op de hiervoor aangepaste wagen. Tevens testte de 25-jarige Larenaar de nieuwe banden die waren ontwikkeld door leverancier Bridgestone.

Zowel het team als Albers waren na afloop van de test tevreden over de ingewonnen informatie alsmede de vooruitgang die geboekt werd gedurende deze testdag.

Christijan: ”Ik ben tevreden over de test van vandaag omdat we de afstelling van de wagen continu konden verbeteren. Ik voel me er nu dan ook een stuk comfortabeler in en dat heeft uiteraard ook een positieve uitwerking op onze prestatie. Omdat we gisteren vanwege de slechte condities van de baan niet hebben getest moest ik vandaag een vol trainingsprogramma afwerken. Ik reed diverse korte race-stints om situaties tijdens een Grand Prix-wedstrijd te simuleren. Tegen zonsondergang reed ik nog een run van 12 ronden. We hebben waardevolle informatie verzameld over de nieuwe onderdelen van de auto. Niet alleen werden intensief de onderdelen getest, maar tevens de nieuwe Bridgestone-banden. De auto voelde op dit circuit in de snelle bochten en lange rechten stukken goed aan. We hopen aan het einde volgende week nog een keer te gaan testen voordat we naar Melbourne zullen afreizen voor de eerste Grand Prix”.

Testsessie Misano dag 1
1. C. Albers 1.14.170 (57 ronden)
2. N. Kiesa 1.20.400 (10 ronden)
3. C. Nissany 1.25.380 (6 ronden)

Insightf1.com

Loading