Alesi vol lof over Albers

[photo1]Jean Alesi sprak gisteren met lof over Christijan Albers. Albers behaalde gisteren zijn derde DTM zege van het seizoen en pakte hiermee de leiding in het DTM kampioenschap.

“Christijan Albers kan ook in de Formule 1 slagen”, aldus Jean Alesi. “Ik kan het weten, ik heb in allebei de klasse gereden. Christijan is snel, rijdt constante rondetijden en maakt nauwelijks fouten. Hij won al drie van de vijf races, dan kun je de factor geluk ook uitsluiten. Ik ben ervan overtuigd dat Christijan in de Formule 1 even constant kan zijn.”

Albers heeft een contract met Mercedes, de Larenaar testte dit jaar niet voor de Formule 1 renstal van Jordan omdat de Duitse autofabrikant dit niet wilde. Voorlopig lijkt Mercedes zich alleen bezig te houden met de het heroveren van de DTM titel, toch zijn er geruchten dat Albers aan het eind van dit seizoen voor McLaren of Jordan zal testen.

“Christijan doet het erg goed” aldus motorchef van Mercedes Norbert Haug. “Al onze coureurs zijn goed, Schneider en Fässler zijn even sterk.”

De Zwitser Marcel Fässler testte al voor Mercedes in een McLaren. Als Christijan Albers de DTM titel pakt lijkt er ook een Formule 1 test voor de Nederlander weg gelegd te zijn.

Loading