Villeneuve uit kritiek op Bridgestone

[photo1]Jacques Villeneuve is niet blij met Bridgestone, de Canadees had afgelopen week tijdens de testsessie op Silverstone geen nieuwe banden tot zijn beschikking. Villeneuve reed op de oude banden die hij in Canada al had gebruikt.

“Dat is dit seizoen al meerdere keren gebruikt” aldus Jacques Villeneuve. “Tijdens de Grand-Prix kwamen wij er achter dat andere teams banden gebruiken waar wij het bestaan nog niet eens van kenden. Dit is zeer frustrerend, één auto wint op Bridgestone banden terwijl de andere auto’s het zwaar te voortduren hebben.”

Het is duidelijk dat Villeneuve hiermee duidt op de Ferrari van Michael Schumacher. Bridgestone ontwikkeld speciale banden die helemaal zijn afgestemd op de Ferrari van de Duitser. De andere teams krijgen dezelfde standaard Bridgestone banden.

“Wij gebruiken de standaard Bridgestone banden” zo vervolgend Villeneuve. “Wij moeten altijd maar afwachten, als de banden niet goed zijn voor ons, dan hebben we pech en zijn we al kansloos voor de rest van het weekend.”