Minardi zoekt naar grip in Duitsland

[photo1]Het gebeurd niet vaak dat de snelste Formule 1 coureur in de kwalificatie 25 seconden sneller is als de langzaamste, toch gebeurde dit vandaag op de Nurburgring waar de teams zich prepareerden voor de race van zondag.

De reden van het grootte verschil was de regenbui die halverwege de prekwalificatie viel, dit zorgde ervoor dat er diverse coureurs van de baan spinden. European Minardi Cosworth coureurs Jos Verstappen en Justin Wilson moesten allebei in de regen rijden, ze haalden alles uit hun Bridgestone banden en eindigden de sessie als 15e en 16e. De Minardi’s werkten vandaag aan de aërodynamica, software, en het vergelijken van de banden.

“We hadden het geluk dat er voor ons al een aantal mensen in de regen moesten rijden”, aldus Justin Wilson. “De auto was goed in de regen, ik concentreerde me erop om zo snel mogelijk te rijden. Ik ben blij met het resultaat, toch hebben we morgen nog een heleboel werk te doen. We blijven eraan werken.”

Jos Verstappen
“De auto was goed op het droge, echter rijden in de regen is slechts een kwestie van risico’s nemen en het afstellen van de bolide. Als ik me vergelijk met Justin was ik langzamer in de regen, op het droge was ik sneller. Maar 16e is niet slecht, we hoeven morgen niet als eerste naar buiten. Persoonlijk hoop ik morgen op droge omstandigheden, ik hoop dat morgen iedereen een gelijke kans heeft.”

Paul Stoddart – teambaas
“European Minardi zag Justin Wilson en Jos Verstappen vanmorgen naar grip zoeken. Dankzij de fantastische Bridgestone banden waren onze coureurs in staat in de regen te laten zien hoe goed het Minardi PS03 chassis is, met een 15e en 16e plek als resultaat.”