Moeilijke race Minardi

[photo1]Het European Minardi Cosworth team is tevreden met de Grand-Prix van Europa omdat beide bolides vandaag de finish wisten te behalen. De bolides kenden allebei een gebrek aan grip waardoor Justin Wilson en Jos Verstappen hun ware potentieel niet konden tonen.

De bolide van Justin Wilson kende grote problemen nadat de uitlaat van de motor scheurde, Wilson reed echter dapper door en wist de finish te halen. De bolide van Jos Verstappen kende grote problemen omdat de bolide met overstuur en een slechte balans kampte. Het team hoopt op een beter resultaat voor de Grote-Prijs van Frankrijk.

“Vanuit mijn standpunt was het een interessant eerste stint”, aldus Justin Wilson. “Ik vocht op de baan met Jacques Villeneuve en Jos Verstappen. Bij de start ging Jos Verstappen naar de binnenkant, ik kon dit niet halen, hierdoor stak Heidfeld me aan de binnenkant voorbij. Villeneuve wist Verstappen, die hele grote problemen kende met auto, te passeren. Villeneuve spinde echter en kwam daardoor weer achter ons terecht. In de eerste stint was het rijden moeilijk, na de pitstop waren de banden beter. Ik concentreerde me erop om de auto op de baan te houden, ik wil het team bedanken, het is goed om aan de finish te komen.”

Jos Verstappen
“Dit is een van de slechte races die ik heb gehad, de auto had zoveel overstuur en zo weinig grip, het was alsof ik op ijs reed. Ik reed zo hard mogelijk in de 1e stint, maar daarna wijzigden wij onze strategie en probeerden we de auto enkel over de finish te brengen. Ik voel me schuldig tegenover mijn monteurs, zij hebben heel het weekend erg hard gewerkt, maar helaas dit is het maximale wat ik vandaag kon doen.”

Paul Stoddart – teambaas
“Een moeilijke race, maar allebei de coureurs hebben het fantastisch gedaan. We hadden dit weekend geen grip. Het is goed voor het team dat we de finish hebben gehaald, we laten de Nurburgring voor wat het is, hopelijk hebben we meer grip in Frankrijk.”

Loading