Alguersuari out?

Jaime Alguersuari kan een onzekere winter tegemoet zien. De pas 19-jarige Spanjaard heeft nog geen contractverlenging bij Scuderia Toro Rosso gekregen, daarnaast laat zijn werkgever nu wel twee andere jonge talentvolle coureurs testen.

Brendon Hartley zal in december op Jerez testen, de nieuwe Engels Formule 3 – kampioen Daniel Ricciardo mag daar ook in actie komen. Ook de naam van Mirko Bortolotti, die al voor Ferrari testte, wordt genoemd. Alle drie de coureurs zijn evenals Alguersuari nog maar 19 jaar oud.

Sebastian Buemi is wel zeker van zijn stoeltje. Alguesuari kreeg vanaf Hongarije de taak om Sebastian Bourdais te vervangen, een moeilijke taak voor de Spanjaard. Zeker als je bedenkt dat Alguesuari niet mocht testen.

Alguesuari kon Buemi niet goed bijbenen en maakte daarnaast ook de nodige fouten. Ook de fitheid van Alguesuari werd in twijfel getrokken, vooral in latere fases van de race had hij het zwaar. Alguesuari heeft veterbetering beloofd maar de vraag is nu of Toro Rosso hem deze kans wel gaat geven.

(pg)

Loading