Alle hoogtepunten van de afgelopen Grand Prix van Rusland op een rijtje

De Grand Prix van Rusland heeft op 27 september plaatsgevonden in Sotsji. Dat is een badplaats aan de Zwarte Zee waar Poetin regelmatig zijn vakanties doorbrengt in zijn vakantiehuis. Sochi Autodrom is al sinds 2014 het toneel van de Formule 1. Het circuit in Sotsji is relatief nieuw te noemen en is onder meer te danken aan de komst van Winterspelen in 2014. Elke Grand Prix heeft zo zijn eigen kenmerken en dat geldt uiteraard ook voor de Formule 1 race die eind september in Rusland  is gereden. Ontdek hier de belangrijkste hoogtepunten van deze race.

Lang circuit met 14 bochten

Een van de opvallende kenmerken van de Formule 1 Rusland is de lengte van het circuit. Sochi Autodrom is met een lengte van 5,848 kilometer een van de langste F1 racecircuits. Er zijn in totaal veertien bochten op het circuit. Daarvan zijn er twee bochten die klein te noemen zijn. De meerderheid van de bochten heeft een hoek van negentig graden en de weersomstandigheden zijn uiteraard van invloed op de prestaties. De liefhebbers van de GP Rusland die de starttijden Formule 1 goed in de gaten hebben gehouden, zagen dat de omstandigheden met het schijnen van de  zon tijdens de start gunstig waren. De droge baan voorkwam echter niet dat Verstappen een slechte start had door weg te glibberen. Daardoor wisten zowel Ricciardo en Bottas hem te passeren terwijl Hamilton op de eerste positie reed.

Mercedes ongeslagen op Sochi Autodrom

Sochi Autodrom is een circuit dat perfect is voor het team van Mercedes. Dat blijkt in elk geval uit de overwinningen die Mercedes heeft behaald. Dit team is namelijk in Sotsji vanaf 2014 ongeslagen. Lewis Hamilton heeft de race in 2014 en 2015 gewonnen en ook weer in 2018 en in 2019. Nico Rosberg won voor Mercedes in 2016 en Valtteri Bottas is in 2018 als eerste voor het team Mercedes over de streep gekomen. Gelet op de huidige stand en deze statistieken is het voor velen niet verrassend dat Mercedes deze keer in Sotsji weer als eerste over de finish is gekomen. Nu viel de eer ten deel aan Bottas die namens Mercedes als eerste over de finish reed. Max Verstappen heeft voor het eerst een podiumplek behaald en eindigde als tweede. Hamilton kreeg te maken met een tijdstraf van tien seconden, maar wist wel de derde plek te bereiken.

Loading