Alle teams behalve Red Bull in beroep

Tijdens de hoorzitting vanmiddag van de World Motorsport Council werden de Michelin-teams schuldig bevonden voor twee van de vijf aanklachten naar aanleiding van de Grand Prix van Amerika. Nu hebben zes van de zeven Michelin-teams (Red Bull Racing uitgezonderd) in een gezamenlijke verklaring laten weten ‘teleurgesteld’ te zijn in de uitspraak van de FIA.

De teams zeggen in de verklaring niet begrijpen waarom zij de schuld krijgen van een fout van bandenleverancier Michelin. “De FIA heeft ook geaccepteerd dat wij in een onmogelijke positie zaten. En zo is er al antwoord gegeven op de vraag of wij schuldig zijn. De teams kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze gebeurtenissen.”

Ook laten ze weten dat ze geen begrip hebben voor het feit dat ze verantwoordelijk gehouden worden voor het niet deelnemen aan de Grote Prijs van de Verenigde Staten op de Indianapolis Motor Speedway. “Die regel gaat alleen op als je een veilige race kunt rijden en dat was in Indianapolis niet het geval”, aldus de teams in hun verklaring.

De teams van McLaren, Williams, Renault, BAR, Sauber en Toyota hebben in ieder geval laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak. Red Bull Racing heeft laten weten dat het geen overhaaste beslissingen wil nemen, en dat het later bekend maakt of ze in beroep gaan.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading