Allebei de Jaguars in de vangrail

[photo1]Beide Jaguar coureurs konden vandaag niet voorkomen dat beide bolides in de vangrail eindigden. Pedro De La Rosa crashte in de eerste sessie al in de zesde ronde, Eddie Irvine kwam in de tweede sessie in aanraking met de vanrail.

Jaguar werkte vandaag aan de set-up, tevens maakte men de beslissing omtrent de bandenkeus. Pedro De La Rosa reed uiteindelijk 22 ronden met een 1:21.876 al beste rondentijd. Eddie Irvine reed 28 ronden met een 1:22.917 al beste rondetijd.

“Door het weer is de baan erg glad” aldus teambaas Niki Lauda. “Beide coureurs vinden het moeilijk om de bolide op de baan te houden. We hebben vanmorgen aan de set-up gewerkt, we zijn redelijk tevreden met het resultaat. De kwalificatie zal belangrijk worden, we moeten dan proberen om geen fouten te maken.”

“Een gladde baan maakte vanmorgen in de 6e ronde een einde aan mijn vrije training.” aldus Spanjaard Pedro De La Rosa. ” Ik maakte een fout bij het uitkomen van de chicane bij het zwembad, en in Monaco mag je geen fouten maken. Het team heeft hard gewerkt om de bolide voor de tweede sessie weer klaar te maken. In de tweede sessie hebben we normaal kunnen rijden en hebben we aan de set-up gewerkt.”

“Niet de vrije training waarop ik had gehoopt” aldus Eddie Irvine. “Door wat olie op de baan verloor ik alle tractie en belande ik in de vangrail. Gelukkig ben ik ongedeerd, ik ben toch redelijk tevreden met de set-up die we hebben gevonden.”

Loading