Alleen Doornbos met Jordan EJ15B

[photo1]Enkele dagen geleden wist wij nog te melden dat Robert Doornbos zeker niet zou rijden met Jordan EJ15B. Ondertussen is er een heleboel veranderd, nu is het zelfs zo dat alleen Robert Doornbos morgen met de nieuwe Jordan rijdt.

Jordan heeft namelijk besloten de Jordan EJ15B nog niet in het raceweekend te gaan gebruiken. Volgens het team zijn de resultaten van de eerste test positief maar is de auto nog niet betrouwbaar genoeg.

“Er zijn een paar zaken die ik nog wil oplossen voordat ik deze auto in de race wil inzetten”, aldus sportief-directeur Adrian Burgess. “De eerste tekenen zijn positief maar de betrouwbaarheid moet ook in orde zijn. Ik heb besloten dit weekend nog met de EJ15 te rijden. Robert Doornbos zal vrijdag testen met EJ15B, hij kan erg nuttig werk voor ons verrichten. Na deze Grand-Prix gaan we beslissen of we de Jordan EJ15B op Silverstone gaan inzetten.”

Robert Doornbos heeft dit weekend dus een verantwoordelijke taak. Hij zal namelijk in zijn eentje zorg moeten dragen over de nieuwe Jordan.
“Ik kijk zeker uit naar vrijdag nu ik met die updates mag rijden”, zo verteld Doornbos. “Ik heb al vaak op Magny-Cours gereden, in Formule 3 en Formule 3000 was ik hier redelijk succesvol. Het is een speciaal circuit dat een beetje in the middle-of-nowhere ligt. Het circuit is uitdagend en snel, in de chicanes kun je het verschil maken.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading