Robert Doornbos maakt grote stapvoorwaarts met Jordan EJ15B

[photo1]Met twee zinderende ronden in beide vrije trainingen voorafgaand aan de Grote Prijs van Frankrijk, heeft Robert Doornbos vandaag zijn teamgenoten Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan opnieuw ver achter zich gelaten. Op het moderne Circuit Nevers Magny-Cours realiseerde Jordan Grand Prix’s test- en reserverijder onder zonnige omstandigheden (buitentemperatuur 23ºC, asfalttemperatuur 28ºC) een snelste tijd van 1:17.574, welke goed was voor de 18e positie. Doornbos was de enige Jordan-coureur die de beschikking had over het nieuwe EJ15B chassis en was tevens de derde snelste rijder op Bridgestone rubber.

Net als alle andere rijders, concentreert Doornbos zich in de eerste vrije training tussen 11:00 en 12:00 uur aanvankelijk op het verkennen van het circuit. Door 20 ronden af te leggen op de 4,411 kilometer lange baan, rijdt de 23-jarige Rotterdammer na de testrijders De la Rosa en Panis het meest aantal rondjes van alle F1-coureurs. Aan het einde van de één uur durende sessie zet Doornbos een snelste tijd neer van 1:19.001 (P19) waarbij hij zijn teamgenoten en racerijders Narian Karhikeyan (1:20.067) en Tiago Monteiro (1:21.725) ruim een seconde voorblijft!

Met een druk programma voor de boeg, start Doornbos om 14:00 uur de tweede sessie met twee lange runs van ieder acht ronden om bruikbare informatie over de banden aan de engineers van Bridgestone te leveren. De 2004 FIA International F3000 ‘Rookie of the Year’ rijdt in totaal 25 ronden en is met zijn snelste tijd van 1:17.574 wederom zijn teamgenoten Narain Karthikeyan (1:17.790) en Tiago Monteiro (1:19.186) te snel af.

Robert Doornbos: “Deze week was heel speciaal voor me. Afgelopen week ben ik op uitnodiging van Toyota samen met Jarno Trulli en twee fitnesstrainers van Formula Medicine gaan trainen in de omgeving van St. Moritz. We hebben veel gefietst, geklommen en gelopen in de bergen. Even flink zweten dus voordat ik vandaag weer in de auto stapte. De vrijdagtrainingen verliepen geheel vlekkeloos. Doordat het team vorige week slechts dertig rondjes heeft kunnen rijden op het circuit van Barcelona, was het accent van deze trainingen niet zozeer verlegd in het realiseren van snelle rondetijden, maar hebben we vandaag een grote stap voorwaarts gemaakt door veel kilometers te rijden met het nieuwe EJ15B chassis. Vanmiddag hebben we wat aanpassingen aan de auto gedaan omdat de baanomstandigheden ook continu veranderden. Tevens hebben we samen met Bridgestone een stap in de goede richting gezet. Ik ben ervan overtuigd dat we met het werk van vandaag zondag goed voorbereid aan de start van de Grand Prix zullen staan. Complimenten dus voor Bridgestone en het gehele team!”


Bron: Robert Doornbos Media

Loading