Alonso bedankt Renault

[photo1]Fernando Alonso was vandaag in Enstone (Engeland) om zijn oud-collega’s te bedanken voor de moeite die ze van 2003 tot afgelopen zondag voor hem gedaan hebben.

Alonso zei: “Bedankt allemaal. Ik heb niks nieuws te zeggen. Maar ik wil gewoon graag iedereen bedanken, iedereen die heeft geholpen om deze 2 wereldtitels binnen te slepen. Het was een zwaar seizoen en een spannend gevecht met Ferrari. Op het eind zet de tijd iedereen op zijn plek. En wij staan op plek 1 omdat wij het gewoon meer verdienden dan alle anderen.”

“Er zijn duizenden mensen binnen de Formule 1. En slechts 1 team daarvan is de kampioen. In de afgelopen 2 jaar hebben jullie bewezen dat jullie de beste waren. Ik wil iedereen bedanken dat ze mij een auto hebben gegeven waarmee ik kon winnen en de titels binnen halen voor mezelf en voor jullie”

Een groot aplaus volgde. Alonso ging verder: “Zoals jullie weten ga ik volgend jaar naar een ander team” Vervolgens moest Alonso even stoppen omdat een masaal boe geroep uit de zaal klonk. Alonso lachde en ging verder: “Maar als ik in de toekomst niet meer kan winnen hoop ik dat jullie dat wel kunnen omdat jullie de beste zijn.

Zondag wordt Alonso gehuldigd in zijn geboorteplaats Oviedo en volgende week in Viry met zijn collega’s.

F1News.nl

Loading