Pastorelli derde rijder Jordan

[photo1]Het is officieel, Nicky Pastorelli is de derde coureur van Jordan geworden. Zoals wij vanmorgen al wisten te melden was de Rijswijker al in vergaande onderhandeling met het team.

De deal is gisterenavond beklonken, toen zette de Nederlander ook de onderhandelingen met het Champ Car team van Walker Racing stop. Getekend is er overigens nog niet, dat gaat later deze week gebeuren.

Gisteren was Pastorelli al bij het team van Jordan. Op het laatste moment besloot Jordan om Pastorelli alvast kennis te laten maken met de Formule 1 bolide van het team. Een medewerker van Jordan pakte ‘s nachts een vliegtuig om de helm en enkele andere spullen van Pastorelli in Italië op te halen. Uiteindelijk besloot Nicky toch met de helm van teamgenoot Karthikeyan te rijden.

Draco junior, het oude team van Pastorelli, is betrokken bij het Midland – Jordan team. De teambazen van Draco junior die eerder met kampioenen zoals Barrichello en Massa werkten zijn zeer gecharmeerd van de Nederlander. Dankzij deze connectie is het derde stoeltje uiteindelijk naar Pastorelli gegaan.

Robert Doornbos vist opnieuw achter het net. De Rotterdammer vertrekt nu waarschijnlijk naar Amerika waar hij dit jaar Champcars zal gaan rijden. Het budget van Doornbos is voldoende toereikend om binnen korte tijd voor een Champcar team te kunnen tekenen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading