Coronel benaderd door Minardi

[photo1]Tom Coronel heeft op zijn officiële website laten weten dat hij benaderd is door de Formule 1 renstal van Minardi. Minardi zou Coronel als derde coureur in dienst willen nemen, dit zou betekenen dat de Nederlander reservecoureur wordt van het team en dat hij tijdens enkele testsessies op vrijdag in actie mag komen. Tevens zou hij enkele keren gaan rijden met de F1x2, de Minardi Two Seater.

Wilux, een Nederlands bedrijf dat Jos Verstappen vorig jaar sponsorde, wil Minardi graag blijven steunen. Vandaag had de directeur van Wilux, Ruud Wildschut, op Rotterdam Airport een gesprek met Minardi teambaas Paul Stoddart. Tom Coronel was hierbij ook aanwezig, Wilux zou Coronel graag bij de Italiaanse renstal onder willen brengen.

Arno Pieterse van Wilux zei het volgende: “Bij de onderhandelingen over de deal hebben we inspraak geëist bij het aanstellen van een eventuele nieuwe rijder voor het team. Na een aantal gesprekken hebben we gekozen voor Coronel, mits hij in tests aantoont capabel te zijn. Voor aanvang van het seizoen zal hij nog testen met Minardi en waarschijnlijk wordt hij ook testcoureur bij de vrijdagsessies.”

Het is overigens nog niet zeker of de overeenkomst door zal gaan, Minardi heeft ook een overeenkomst met een Chinees bedrijf, dit bedrijf heeft de eerste betalingstermijn echter laten verlopen. De weg voor Wilux lijkt dus vrij, Coronel liet in een eerste reactie weten blij verrast te zijn met het aanbod.

“Het is echt ongelofelijk! Drie weken geleden ben ik gebeld door Wildschut en vandaag moest ik me melden op vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam. Daar is het uiteindelijk rondgekomen. Ik sta er nog steeds een beetje van te klappertanden. Maar wat heb ik te verliezen? Ik kan één van de twintig coureurs in de Formule 1 worden en daar had ik nooit meer rekening mee gehouden.”

De 31-jarige Coronel won in 1997 de Marlboro Masters of Formula 3 op het circuit van Zandvoort, daarnaast won hij het Formule Nippon kampioenschap. Eind 1999 testte Coronel eenmalig voor Arrows, sinds die tijd nam de Nederlander aan verschillende races deel waaronder de 24 uur van Le Mans.

Meer nieuws wordt morgen verwacht…

Loading