Alonso wil naar podium met verbeterde Renault

Een grote aerodynamische update die op de Nurburgring voor het eerst op de Renault-bolide zat kan er volgens Fernando Alonso en teambaas Flavio Briatore voor zorgen dat er de komende 8 Grand-Prix nog voor het podium wordt gestreden.

Alonso, die voor het eerst dit seizoen door teamgenoot Piquet werd verslagen in kwalificatie, eindigde als 7e. Daarbij moet worden opgetekend dat in de kwalificatie de regen een grote rol speelde.

In de handen van Alonso was de Renault echter een van de snelste auto’s op het circuit. Alonso reed, de snelste, en de op de op 2, 4, 5, en 6 na snelste ronden van de race.

De verbeterde Renault R29, die Piquet nog niet had, heeft een aangepaste engine cover, verbeterde dubbele diffuser, nieuwe wieldoppen, en een nieuwe voorvleugel.

“Twee weken geleden had niemand gedacht dat we nu de snelste ronde zouden rijden in een race”, aldus Alonso. “Hopelijk kunnen we voor overwinningen gaan maar dat wordt moeilijk, BrawnGP en Red Bull zijn erg sterk.”

“We waren hoger geeindigt in Duitsland als de kwalificatie beter was verlopen. De start en het verkeer heeft ons in de race veel gekost. Hopelijk kunnen we in Hongarije ook de kwalificatie verbeteren.”

Volgens Flavio Briatore heeft Renault zich in de winter teveel op KERS gericht terwijl dit seizoen slechts minimale vooruitgang brengt:
“Sinds enkele races rijden we niet meer met KERS. We zijn het project gestopt en zijn weer aan de auto gaan werken, dit heeft de prioriteit. Sinds die tijd zijn we weer op de goede weg.”