Alonso wint voor fenomenale Schumacher

Fernando Alonso heeft zijn derde overwinning van dit seizoen behaald door de Grand-Prix van San Marino op zijn naam te schrijven. De Renault coureur bleef in een spannende wedstrijd wereldkampioen Michael Schumacher nipt voor. B.A.R coureur Jenson Button behaalde de derde plek.

Kimi Raikkonen die vanaf Pole-Position start weet bij de start de leiding te behouden en slaat meteen een klein gat. Na vijf ronden is Giancarlo Fisichella de eerste uitvaller nadat zijn Renault met technische problemen het circuit verlaat. Even later is het ook de beurt aan Minardi piloot Patrick Friesacher. Zijn Minardi komt op het rechte stuk op start/ finish tot stilstand.

Kimi Raikkonen kan niet lang van zijn leidende positie genieten, zijn McLaren verliest plotseling snelheid waarna de Fin de bolide in de pitsstraat parkeert. Barrichello volgt een ronde later terwijl Christijan Albers met technische problemen moet opgeven.

Alonso pakt de leiding en heeft een gat naar Jenson Button. Achter Button rijdt Jarno Trulli die het tempo niet echt gaan volgen, achter de Toyota van Trulli ontstaat een treintje. Massa verliest zijn voorvleugel nadat hij David Coulthard probeert in te halen. Sato voert vervolgens wel een geslaagde inhaalpoging uit op Mark Webber.

Voor de eerste serie pitstops rijdt Michael Schumacher een kleurloze race en ligt hij slechts op een dertiende plek, ruim dertig seconden achter leider Alonso. Als iedereen stopt rijdt de Duitser echter door, de coureur zet vervolgens enkele razendsnelle rondetijden op de klokken. Vervolgens gaat de wereldkampioen de pits in en komt er als derde weer uit.

Vervolgens is Schumacher fenomenaal, ieder rondje maakt de Duitser 1,5 seconde gaat ten op zichten van de concurrentie. Het duurt dan ook niet lang voordat Schumacher Button passeert en de tweede plek pakt.

Na de tweede serie pitstops ligt Schumacher 1,3 seconde achter Alonso. Schumacher is sneller maar met nog tien ronden te gaan lukt het de Duister niet Alonso te passeren. De Renault coureur pareert enkele aanvallen van Schumacher en behaald uiteindelijk zijn derde overwinning van dit seizoen.

Uitslag Grand-Prix van San Marino
1. F. Alonso Renault 1:27:41.921
2. M. Schumacher Ferrari + 0.215
3. J. Button BAR + 10.481
4. A. Wurz McLaren + 27.554
5. T. Sato BAR + 34.783
6. J. Villeneuve Sauber + 1:04.442
7. J. Trulli Toyota + 1:10.258
8. R. Schumacher Toyota + 1:10.841
9. N. Heidfeld Williams + 1:11.282
10. M. Webber Williams + 1:23.297
11. V. Liuzzi Red Bull + 1:23.764
12. F. Massa Sauber + 1 ronde
13. D. Coulthard Red Bull + 1 ronden
14. N. Karthikeyan Jordan + 1 ronden
15. T. Monteiro Jordan + 2 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading