Anderson naar Jordan

Gary Anderson keert terug naar waar hij ooit begon, Jordan. De ontwerper vertrok in 1998 van Jordan naar Jaguar, daar werd hij vervolgens ontslagen. De laatste tijd werkte Anderson aan de CART bolides van Reynard.

Nadat Anderson in 1998 bij Jordan vertrok behaalde het team plotseling succes. In 1999 werd het team zelfs 3e in het constructeurkampioenschap. Velen gaven Mike Gaiscoigne die al door Renault is weggekocht toen een pluim, Gaiscoigne meldde na een overwinning in Spa 1998 dat hij en zijn team de fouten uit het ontwerp van Anderson hadden gehaald.

Het is redelijk verrassend te noemen dat Jordan nu weer terug gaat naar zijn oude ontwerper. Volgens Jordan heeft Anderson bij Jaguar en Reynard veel ervaring opgedaan, Eddie Jordan verwacht dan ook een andere Anderson terug te krijgen.

Anderson zal samen met de huidige technische directeur Eghbal Hamidy en managing director Trevor Foster aan de bolide gaan werken. De plek die bij het CART team van Reynard vrij is gekomen word opgevuld door Nick Wirth, de oud ontwerper van Benetton en Simtek.

Eddie Jordan en Gary Anderson behielden nadat Anderson vertrok een vriendschap, deze vriendschap heeft nu dus geleid tot de terugkeer van Anderson bij Jordan.

Loading