F1 Nieuws

'Audi is rond met eerste coureur, Sainz wacht nog even af'

'Audi is rond met eerste coureur, Sainz wacht nog even af'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Audi is rond met eerste coureur, Sainz wacht nog even af'

'Audi is rond met eerste coureur, Sainz wacht nog even af'
BSR Agency

Vanaf 2026 zal Stake Sauber overgenomen worden door Audi. Het Duitse automerk zal als fabrikant deelnemen aan de grid met een eigen auto en motor. Het lijkt er ook op dat Audi rond is met een nieuwe coureur die in 2025 al in gaat stappen.

Momenteel rijden Guanyu Zhou en Valtteri Bottas voor het team van Sauber, maar volgens alle geruchten gaat daar verandering in komen. F1insider lijkt het zeker te weten. De Duitser Nico Hülkenberg gaat de overstap maken van Haas naar Audi. Hülkenberg, die volgend jaar al in schijnt te stappen vlak voordat het Audi wordt, gaat een contract voor drie jaar tekenen.

Andreas Seidl die is aangenomen voor het Audi-project, lijkt behoorlijk stevig de touwtjes in handen te hebben. De ingenieur die aangetrokken is van Mclaren, zal als CEO alle verantwoordelijkheid op zich nemen. Formule 1-verslaggever Jack Plooij gaf al bij het Race Café van Ziggo Sport aan dat Seidl de kapitein op het schip is van Audi en alle voorbereidingen al getroffen heeft om vanaf 2026 competitief te zijn in de Formule 1.

Carlos Sainz

De andere droomkandidaat om naast Hülkenberg te rijden, is Carlos Sainz. De Spanjaard werd al een hele lange tijd in verband gebracht met een overstap naar Audi, waar zijn vader een heleboel lijntjes en connecties heeft. Doordat Sainz bij Ferrari plaats moet gaan maken voor Lewis Hamilton, moet hij eerder opzoek naar een ander stoeltje dan de bedoeling was.

Momenteel presteert Sainz uitstekend in de Formule 1. Met twee podiums en een overwinning in de eerste vijf races kent de Spanjaard zijn beste seizoensstart in zijn Formule 1-carrière. Sainz staat er momenteel heel goed op bij de Formule 1-teams en hij zal de eerste gesprekken met Red Bull en Mercedes al gevoerd hebben. Sainz wil nog afwachten wanneer hij gaat beslissen, maar Audi lijkt niet alle tijd te hebben. Het Duitse automerk zal ook oren hebben naar Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly.

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties