BAR bevestigt Button

[photo1]BAR heeft zojuist bevestigd dat Jenson Button hun coureur wordt in 2003. Button heeft een 2-jarig contract met het team met een optie op nog 2 jaar. Volgens BAR past Button precies in het plaatje. Hij is de ster van de toekomst, een bewezen talent en is Engels.

De verandering van rijders is een deel van het plan om een frisse wind door BAR te laten waaien. “Ik ben blij met de komst van Button, hij heeft een buitengewoon talent dat geplaatst moet worden in de juiste omgeving om tot uiting te komen.” aldus Richards. “De laatste zeven maanden heeft het management een lange-termijn plan uitgedacht dat BAR uiteindelijk de wereldtitel op moet leveren. Dit gebeurt niet van de een op de andere dag dus we hebben realistische vooruitzichten voor de komende twee seizoenen. In het huidige klimaat in de F1 moeten we blij zijn met een lange overeenkomst tussen Honda en BAR. Nu we ook een lang contract hebben met Button heb ik er alle vertrouwen in dat hij een belangrijke rol gaat voeren om het team op te bouwen.”

“Ik ben blij om bij BAR te mogen rijden.” aldus Button. “De laatste paar weken waren zeer opwindend en ik ben vereerd met alle aandacht die me gegeven is. Ik had veel opties maar na ze lang overwogen te hebben met het oog op wat het beste voor mijn toekomst is denk ik dat BAR mij een perfecte mogelijkheid biedt mij als rijder meer te ontwikkelen. Ik hoop uiteindelijk wereldkampioen te kunnen worden. David Richards heeft mij de lage termijn strategie haarfijn uitgelegd en ik ben zeer onder de indruk van de sterke band met Honda.”

Wie de tweede coureur wordt is nog onbekend. Maar zodra F1news.nl meer weet staat het op de site.

Loading