Barrichello eindelijk weer eens op het podium

[photo1]Rubens Barrichello heeft voor het eerst sinds de Grand-Prix van Amerika weer eens een podium gepakt. De Braziliaan startte vanaf de 16e plek maar kon dankzij een goede bandenkeus een mooie opmars maken.

“Ik heb de gehele race het volledige vertrouwen in de auto gehad”, aldus Barrichello. “Het was prachtig, alles leek mijn kant op te komen. Ik voel me altijd thuis in de regen en dit was dan ook een zeer goede race.”

“Ik kon aan alle kanten mensen in halen, zelfs via de buitenkant! Bij de pitstop was er een klein probleem, ik mocht niet meteen weg rijden omdat ik niet genoeg brandstof had gekregen. Toch kostte dit me niet heel veel tijd. Maar de keuze om volledige regenbanden te monteren was zeer goed een maakte alles goed.”

“Ik voel me top, alsof ik weer jong ben. Ik houdt van de sport, de snelheid het racen, ik kan niet zonder het. We kennen de problemen bij Honda en daar werken we aan. Ik wil de zege opdragen aan mijn zoon Eduardo, hij zag hoe moeilijk het was om vanaf positie 16 te starten. Daarom vroeg ik god zondagochtend al om regen.”

Barrichello staat nu 11 WK-punten als 10e in de tussenstand. Zijn team Honda bezit momenteel de 8e plek in het constructeurskampioenschap met 14 WK-punten.

Loading