Barrichello naar Super Aguri?

[photo1]Rubens Barrichello zou wel eens naar Super Aguri moeten verhuizen. Sterke geruchten gaan nu de ronde dat de Braziliaan door Honda gedropt wordt bij B team Super Aguri.

Barrichello heeft een contract voor 2008 bij Honda maar zou dus wel eens net zoals Takuma Sato eind 2005 bij het team van Aguri Suzuki gestald kunnen worden. De Braziliaan scoorde dit jaar geen enkel punt, kende dus zijn zwaarste seizoen en moest in Jenson Button zijn meerdere erkennen.

Barrichello debuteerde in 1993 bij Jordan en scoorde daar zijn 1e podiumplaats en pole position. In 1997 stapte hij over naar het nieuwe team van Jacky en Paul Stewart. 1997 en 1998 mislukten ondanks de hoge verwachtingen. Toch bleef Barrichello zijn teamgenoten (Jan Magnussen en Jos Verstappen) voor. In 1999 scoorde Barrichello zijn 2e pole position in Frankrijk met Stewart. Toch ging teamgenoot Johny Herbert er met de 1e zege vandoor. Uiteindelijk scoorde Barrichello toch meer punten wat hem een stoeltje bij Ferrari opleverde. Daar reed hij van 2000 tot 2005 in de schaduw van Michael Schumacher met als dieptepunt Oostenrijk 2002 waar hij zijn meerdere moest laten voorgaan een paar meter voor de finish. In 2006 stapte Rubens over naar Honda maar moest ook daar zijn meerdere erkennen in Button.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading