Baumgartner in Australië in Minardi

[photo1]Zsolt Baumgartner zal in Australië in de Minardi zitten. Minardi heeft tegenover F1News.nl bevestigd dat de Hongaar aan de eerste betalingen heeft voldaan, daarmee zit Baumgartner in ieder geval in de eerste Grand-Prix van dit jaar in de Minardi PS04.

Volgens geruchten zou Baumgartner te weinig geld hebben nadat een sponsor, de Hongaarse oliemaatschappij Mol Rt, haar sponsorbijdrage verkleinde. Dat was een probleem voor de Hongaar, het Oostenrijkse bedrijf Superfund bood echter meteen aan om voor het geld dat Baumgartner tekort zou komen garant te staan.

Een prachtige oplossing natuurlijk, zo zou de Hongaar verzekerd zijn van een seizoen Formule 1. Baumgartner wees het voorstel van Superfund echter van de hand, hij wilde alleen met de kleuren van de Hongaarse vlag over het circuit rijden. De Hongaarse overheid stopt namelijk ook enkele miljoenen in de carrière van de Minardi coureur. In ruil daarvoor zal Minardi het land Hongarije promoten.

Zijn vader is nu een fonds gestart waarin nu al ruim 300.000 Euro is gestort. Dit geld zal worden gebruikt om Minardi te betalen zodat Baumgartner toch kan rijden. Op deze manier kan Baumgartner toch de kleuren van zijn eigen land dragen, Baumgartner wil dus geen Oostenrijks bedrijf promoten, enkel zijn thuisland Hongarije.

Loading