Bavaria City Racing op 17 augustus

De organisatie van Bavaria City Racing maakt vandaag officieel bekend dat zondag 17 augustus 2008 de datum wordt van het vierde Formule 1-spektakel in Rotterdam. Naast het bekendmaken van de nieuwe datum is tevens bevestigd dat het parcours en de plaats van het VIP-dorp hetzelfde zal blijven. Het programma op de zondag zal wederom worden uitgebreid.

17 augustus 2008
De nieuwe datum liet nog even op zich wachten aangezien nog niet alle officiële autosportkalenders bekend waren. Deze datum valt wederom in de vakantieperiode van de Formule 1, tussen de Grand Prix van Hongarije en Europa. Voordat het geweld losbarst in de Rotterdamse binnenstad zijn alle deelnemers te zien op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus 2008 in Ahoy Rotterdam op de grootste overdekte paddock ter wereld: RaceSalon.
“We zijn blij dat de definitieve datum nu bekend is, zodat we met de Formule 1-teams en coureurs concrete afspraken kunnen maken”, aldus organisator Robert Heilbron.

Parcours
De start en finish van Bavaria City Racing zal op de Willemsbrug plaatsvinden, waarna de coureurs zich via de Verlengde Willemsbrug en Blaak richting de Coolsingel begeven om vervolgens hun kunsten te vertonen op het Hofplein. Voor de komende editie zal een groot deel van het parcours weer gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Op de Willemsbrug, Verlengde Willemsbrug en Coolsingel worden tribunes geplaatst. Kaarten hiervoor zijn te koop op www.bavariacityracing.nl. Robert Heilbron: “Nadat Bavaria City Racing vorig jaar voor langere termijn is opgenomen op de evenementenkalender van Rotterdam ben ik blij dat we weer gebruik kunnen maken van hetzelfde parcours als in 2007. Het blijft een mooi gezicht om een Formule 1-bolide over de Willemsbrug en Coolsingel te zien rijden.”

In 2007 waren ruim een half miljoen mensen getuige van de traditionele openingsronde van Minister-president Balkenende en burgemeester Opstelten en de diverse oorverdovende demonstraties. Momenteel is organisatie Rotterdam Racing voor Bavaria City Racing 2008 in gesprek met alle Formule 1-teams en zal het programma worden uitgebreid.

Extra; “New Energy Demo”
De stad Rotterdam is één van de 26 steden die in 2015 haar CO2-uitstoot onder controle wil hebben. Mobiliteit is een belangrijke vervuiler en Bavaria City Racing wil bijdragen aan de bewustwording van de CO2-uitstoot onder het massale publiek. Het programma zal hierdoor eerder starten met demonstraties van milieuvriendelijke racegerelateerde voertuigen. Na dit onderdeel worden de auto’s opgesteld op het ECO-Familieplein op de Binnenrotte.
“Gezien ons enorme bereik tijdens Bavaria City Racing is ons evenement een perfect platform om de bewustwording van het klimaatprobleem onder de aandacht te brengen en hier werken we graag aan mee”, aldus Robert Heilbron.