Rel om racisme tegen Hamilton

Tijdens de Formule 1 wintertests van afgelopen weekend hebben groepjes van Spaanse fans zich misdragen tegenover Lewis Hamilton. Elke keer als de Engelsman de pitsstraat verliet gooiden en riepen allerlei verwensingen naar de McLaren bolide van de Engelsman.

Meteen na het incident liet de FIA weten dit soort incidenten niet te accepteren. Het circuit van Barcelona reageerde hier meteen op door te laten er alles aan te willen doen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Volgens FIA is dit ook hoognodig, de sancties zouden hoog zijn. Het schrappen van beide Spaanse Grand-Prix (in Barcelona en Valencia) zou tot de mogelijkheden behoren.

Inmiddels wakkeren Engelse en Spaanse media het vuurtjes verder op. In de Engelse media staan inmiddels verhalen over racisme in de Spaanse sportwereld. De Engelse minister Gerry Sutcliffe maakte de zaak vandaag weer wat groter, hij wil dat de Engelse overheid een belangrijk punt van maakt, racisme tegen sportmensen moet volgens hem worden uitgebannen.

Loading