Bavaria City Racing opnieuw groot succes

Bavaria City Racing, mag evenals de drie voorgaande edities, wederom een groot succes genoemd worden. Deze editie zorgden de Formule 1 – teams van Renault, Force India F1, en Toyota voor spectaculaire demonstraties.

Publiekslieveling Robert Doornbos kon opnieuw als hoogtepunt van de dag bestempeld worden. De Rotterdammer zorgde in de Renault F1 voor een spetterende demonstratie, de coureur stuurde zijn bolide met hoge snelheid door de nauwe Rotterdamse straten. Evenals voorgaande jaren liet Doornbos door middel van een donut zijn handtekening achter op de Willemsbrug.

Volgens de politie waren er ongeveer 500.000 mensen aanwezig, de sfeer werd als plezierig genoemd. Er werden geen incidenten gemeld. Organisator Robert Heilbron was opnieuw zeer tevreden: “Het kon niet beter. Naast een editie in Moskou denken wij er nu ook aan om onze formule naar India te exporteren, hiervoor is al interesse getoond.”

Naast de Formule 1 waren er ook GP2, WTCC, en demonstraties van andere vormen van autosport. Oud Formule 1 coureurs Heinz Harald Frentzen gaf een demonstratie in een milieuvriendelijke racebolide op bio-ethanol.