Massa kan in Monza wellicht weer meedoen

Formule 1 coureur Felipe Massa hoeft wellicht niet al te veel van het seizoen te missen. Volgens Ferrari-baas Stefano Domenicali zou de Braziliaan er zelfs in Monza weer bij kunnen zijn.

In een interview met Corriere dello Sport vertelde Domenicali dat het goed gaat met de 28-jarige. “Felipe verkeert in prima vorm en zijn herstel gaat heel goed.”

“Ik ben heel blij met Felipe’s staat. De medische testen, welke zijn uitgevoerd in de afgelopen twee werken, zijn nog altijd erg bemoedigend. Nu is het belangrijk om langzaam aan te doen, zonder enige haast,” voegde de teambaas toe.

Geruchten gaan dat Massa begin volgende maand zal worden onderzocht in Parijs, waar zal blijken of de Zuid-Amerikaan klaar is voor de GP van Italië in het weekend van 11 tot 13 september. Valencia en Spa zal Massa sowieso missen.

Massa kreeg tijdens de GP van Hongarije met grote vaart een springveer tegen zijn hoofd en was enige tijd buiten bewustzijn. In het ziekenhuis bleek dat de coureur onder andere een oogkasfractuur had opgelopen. Inmiddels herstelt thuis.

(JR)