Renault mag starten in Valencia

Het Renault F1 team heeft met succes beroep aangetekend tegen de schorsing die het team kreeg voor de Grand-Prix van Valencia. Het team mag nu toch racen in de havenstad.

In plaats van de schorsing heeft de FIA Renault F1 nu een boete opgelegd van 35.000 euro en een bijhorende waarschuwing.

Renault kreeg de straf opgelegd nadat de bolide van Fernando Alonso na een pitstop een wiel verloor. Renault zou geweten hebben dat het wiel niet juist gemonteerd en Alonso niet op de hoogte hebben gebracht. Hierdoor werden de veiligheidsvoorschriften niet nageleefd.

Op de zitting in Parijs liet Renault via een advocaat weten de straf niet eerlijk te vinden, het hof van de FIA ging hierin mee.

De opheffing van de straf is een opluchting voor Spanje en het circuit van Valencia. De deelname van Alonso is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de kaartverkoop die toch al moeizaam verliep.

Renault F1 had overigens al rekening gehouden met een mogelijke opheffing van de schorsing. De trucks van het team waren al afgereisd naar Valencia en stonden even buiten de stad geparkeerd.