Beste kwalificatie van het seizoen voor Salo

[photo1]Mika Salo bewees vandaag weer helemaal de oude te zijn, Salo kende de zijn beste kwalificatie van dit seizoen door zich als achtste te kwalificeren. Teamgenoot Allan McNish zal morgen vanaf de vijftiende positie starten.

“Vanmorgen heb ik maar enkele ronden kunnen rijden en de bolide was niet goed” aldus Salo. “Ik had een accu die leeg was tijdens de kwalificatie, verder hebben we geen problemen gehad. Het helpt als de zon tevoorschijn komt, dan is de bolide veel beter. We moeten nog hard werken aan de race set-up omdat ik gisteren niet hebben kunnen rijden. Na een moeilijke start van het weekend is een achtste startplek meer dan voldoende.”

“De auto was tijdens de kwalificatie beter dan dat hij het hele weekend is geweest” aldus McNish. “We hebben meer tractie nodig, ik verloor veel tijd in de laatste twee bochten. Tevens werd ik opgehouden door Raikkonen in mijn laatste run. Hij zat al in zijn outlap en ik was net bezig aan een snelle ronde, al bij al is het een teleurstellende kwalificatie.”

[photo2]Gustav Brunner (Technisch-directeur)
“Een fantastisch staaltje strategie! Het was een slechte dag gisteren, Mika Salo lag in bed en het weer werkte ook al niet mee. We hebben niet gestressed en het team heeft dit alles vandaag mogelijk gemaakt. We zijn heel tevreden, Salo en McNish hebben het vandaag erg goed gedaan.”

Morgen heeft Allan McNish de beschikking over de T-car.

Loading