Teleurstellende kwalificatie KL Minardi Asiatech

[photo1]De KL Minardi Asiatech coureurs Mark Webber en Alex Yoong deden vandaag hun uiterste best voor de kwalificatie van de Grand-Prix van Groot-Brittannië, ze kregen er helaas niets voor terug.

Mark Webber zette de 20e tijd op de klokken, teamgenoot Alex Yoong kon zich helaas niet kwalificeren doordat hij de 107% limiet op 0,2 seconde miste.

KL Minardi Asiatech was echter onder de indruk van Mark Webber. Webber bleef een Jaguar R3B voor, terwijl hij slecht 0,5 seconde achter de andere Jaguar R3B staat.

“Voor mij was het een positieve dag” aldus Mark Webber. “De bolide ging best goed en ik heb de goede keus gemaakt kwa banden en set-up. Ik heb van de sessie genoten. Het is jammer voor Alex Yoong om de kwalificatie met zo’n kleine marge te missen, de volgende race is hij er gewoon weer bij.”

[photo2]”Ik deed echt mijn best vandaag” aldus een zeer teleurgestelde Alex Yoong. “Het was gewoon niet goed genoeg, ik ben heel erg teleurgesteld, zeker omdat ik de 107% regel met zo’n kleine marge miste. Silverstone is moeilijk, vooral omdat ik er weinig gereden heb. De auto was instabiel bij het remmen, en in de bochten ging ik alle kanten op, het stuurbekrachtingsysteem werkte niet goed.”

Loading