BMW Sauber bekijkt rol Vettel

[photo1]BMW Sauber gaat na de Grand-Prix van Bahrein bekijken of het nog langer gebruik zal maken van testcoureurs op vrijdag tijdens de Grand-Prix weekenden. BMW Sauber zet op vrijdag Sebastian Vettel in als testcoureur.

Elke keer als BMW Sauber Vettel inzet als testcoureur moet of Robert Kubica of Nick Heidfeld aan de kant blijven. In Maleisië was het Nick Heidfeld die in de pitbox moest blijven en hiermee was de Duitser niet blij.
“Ik heb te weinig tijd gehad om de juiste balans voor de auto te vinden. Als ik op de vrijdag meer tijd had gehad hadden we meer progressie kunnen boeken”.

Vettel zegt in een reactie dat hij de kritiek van Heidfeld kan begrijpen. In Bahrein zet BMW Sauber geen testcoureur in. Niet omdat het geen testcoureurs meer wil inzetten maar omdat beide testcoureurs, Sebastian Vettel en Timo Glock, in andere raceseries moeten racen.

“We zullen in Bahrein bekijken wat voor invloed het ontbreken van de testcoureurs op de prestaties van onze racecoureurs heeft”, aldus BMW Sauber teambaas Mario Theissen.
Het zou dus zomaar kunnen dat we Sebastian Vettel in Maleisië voorlopig voor het laatst in actie hebben gezien tijdens een Grand-Prix.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading