Ecclestone werkt aan oplossing chassisrel

Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone werkt achter de schermen aan een oplossing voor de “chassisrel” tussen Spyker F1, Super Aguri, en Scuderia Toro Rosso.

Volgens geruchten werkt Ecclestone aan een nieuw opzet voor de verdeling van het prijzengeld in de Formule 1. Nu krijgen de eerste 10 teams in het wereldkampioenschap van constructeurs prijzengeld en een gedeelte van de TV-inkomsten.

Volgens geruchten zou Ecclestone in Bahrein met een voorstel komen om de eerste 11 teams te gaan belonen. Dit zou betekenen dat dit jaar alle teams prijzengeld krijgen. Hiermee zou Spyker F1 niet buiten de boot vallen als het als laatste eindigt achter Super Aguri en Toro Rosso.

In 2008 zou Ecclestone 12 teams prijzengeld willen gaan geven. In 2008 zal Prodrive namelijk met een nieuw Formule 1 team komen.

Of Ecclestone de topteams nu minder geld gaat geven is niet bekend. De vergadering waarin Ecclestone zijn voorstel zal doen zal op donderdag of vrijdag plaats vinden.

Met de nieuwe verdeelsleutel hoopt Ecclestone een einde te maken aan het juridische gevecht tussen Spyker F1 en Super Aguri.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading